Gezellige allemansvriend zoekt thuis

Asielhond Simba
Simba, een gezellige huisgenoot van tien jaar oud.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Simba!

Met zijn lieve en vrolijke karakter is Simba een gezellige huisgenoot. Hij is weliswaar al tien jaar oud, maar heeft voor zijn leeftijd nog veel energie. Hij is een actieve, speelse en eigenwijze allemansvriend die prima in een gezinssituatie past. Hoe meer mensen in huis, hoe beter. Bij zijn vorige baas werd Simba weinig alleen gelaten. Daardoor heeft hij nu last van een lichte verlatingsangst. Als Simba bij zijn toekomstige baas soms alleen thuis moet blijven, dan moet dat langzaamaan worden opgebouwd.

Simba kan nog wat bijleren

Simba is (nog) niet zo goed in het opvolgen van commando’s. Tijdens een wandeling kan hij flink aan de riem trekken. Komt hij een andere hond tegen, dan reageert Simba wisselend. Het asiel zoekt voor Simba een plek waar hij het enige huisdier is. Simba heeft graag de aandacht van zijn baas voor zichzelf.

Asielhond Simba
Tien jaar oud, maar genoeg energie!

Een kleine voetnoot

Tot slot is het belangrijk te weten dat Simba positief testte op Ehrlichia, een tekenziekte. De uitslag van de test kwam nét boven de grenswaarden uit. Op dit moment is er geen sprake van een actieve infectie. Wel moet Simba over ongeveer zes maanden opnieuw naar de dierenarts voor een titerbepaling om na te gaan of de Ehrlichia nog steeds inactief is.

Interesse in Simba?

Heb je interesse in deze leuke en gezellige kanjer? Neem dan via e-mail contact op met het asiel: info@dierenstee.nl. Je krijgt een vragenlijst en aan de hand van die informatie gaan ze na of er een match zou kunnen zijn. Vervolgens nodigen ze je graag uit voor een eerste kennismaking!

Asielhond Simba
Simba is het liefst samen met jou op pad.
Deel dit artikel