Franky zoekt liefdevol en stabiel thuis

asielhond Franky
Franky zoekt een rustige woonplek zonder al te veel prikkels tijdens zijn dagelijkse wandelingen.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Franky!

Franky is een middelgrote kruising reu, geboren in 2018. Franky is met pijn in het hart afgestaan en wacht nu in het dierenasiel Zuiderwolde op een nieuw baasje.

Snel overprikkelt maar zachtaardig

Franky kan in het begin wat angstig zijn voor vreemde mensen, maar bij een kalme benadering komt hij graag even kennismaken. Zijn nieuwsgierigheid wint. Voor bekenden is hij een aanhankelijke en zachtaardige hond die graag in je de buurt is. Franky is afgestaan omdat hij niet kon wennen aan de vele prikkels in zijn drukke woonomgeving.

Goed te begeleiden, wel waaks

Franky vindt sommige dingen wat spannend, zoals ‘gekke’ objecten die hij tijdens zijn dagelijkse wandeling tegenkomt. Hij zoekt erg snel steun bij zijn begeleider, maar als die reageert alsof er niks aan de hand is, dan ontspant hij ook weer snel. Ook is Franky erg waaks: als hij iets hoort, begint hij direct met blaffen. En ook hierin zoekt hij bevestiging.

franky 2

Tijdens de wandeling

Deze leergierige, slimme hond zoekt een rustige woonplek zonder al te veel prikkels tijdens zijn dagelijkse wandelingen. Hij wandelt braaf mee maar als het hem te druk wordt, kan hij (nog) uitvallen aan de riem. Vanwege zijn sterke jachtdrift kan hij beter niet loslopen.

Aanmelden voor Franky

Ben of ken jij Franky’s nieuwe, stabiele baas die ervaring heeft met angstige honden? Vul dan het aanvraagformulier in. Het ingevulde formulier kun je mailen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Als het aanvraagformulier een goede match toont met de hond van je keuze - of eventueel met een andere hond - dan wordt je uitgenodigd om op afspraak langs te komen. Wanneer je binnen 5 werkdagen geen bericht ontvangt, past de aanvraag waarschijnlijk niet bij de desbetreffende hond. Mogelijk zijn de medewerkers dan bezig met andere belangstellenden.  

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
T:
088-811 3565
E:
dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Deel dit artikel