Eindelijk uit de lik: Buddy

Buddy1
Wordt Buddy jouw nieuwe buddy?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Buddy! 

Buddy is een kruising tussen een keeshond en een stabij, geboren op 29 januari 2020. Hij volgt een training bij Dutch Cell Dogs. De training duurt tot 22 april, daarna is Buddy beschikbaar voor adoptie.

Zijn valkuil

Buddy is een onzekere hond en dat kan problemen opleveren in combinatie met kinderen. Bij zijn vorige baasje heeft hij een vriendinnetje van de dochter gebeten. Bij onbekende mensen is hij  eenkennig en blijft hij blaffen. Geen allemansvriend dus, maar wel een goede waakhond!

buddy2

Zijn kracht

In de juiste thuissituatie (zonder kinderen, en met relatief weinig bezoek) is Buddy een leuke hond! Hij is gek op spelletjes en wil graag voor je aan het werk. Als Buddy een beetje gewend is dan kan hij eventjes alleen thuisblijven (eventueel in een bench) en kan hij mee in de auto (al is dat nog zeker niet zijn favoriete bezigheid). Buddy is heel sociaal met andere honden en hij speelt graag met ze. Wellicht dat een andere aanwezige hond een goed voorbeeld voor hem kan zijn. Als je een andere hond hebt, dan is dat bij voorkeur een sociale reu of een gesteriliseerde teef. Omdat Buddy al zo onzekerheid is, kun je hem beter niet laten castreren.

Buddy3

We zoeken een leuke nieuwe baas met natuurlijk overwicht, die actief met Buddy aan de slag wil. Met een rustige woonsituatie zonder kinderen, waar niet de hele dag door mensen binnenlopen. 
Wil jij deze schat een thuis bieden nu hij eindelijk de vrijkomt? Vul dan het online adoptieformulier in op of kijk nog eens naar Buddy op de website. Potentiele adoptanten moeten altijd drie keer komen kennismaken.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)