Eigenwijze Shadow zoekt leidraad

asielhond Shadow
Shadow heeft qua karakter veel weg van een husky: luid, eigenwijs, loopt lekker door en deelt niet graag zijn eten of spullen. Qua bouw lijkt hij meer op een corgi.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Shadow!

Altijd al gefantaseerd over een hond die zich gedraagt als een husky en lijkt op een corgi? Dan is Shadow (5 jaar oud) jouw man!

Zijn karakter

Shadow heeft qua karakter veel weg van een husky: luid, eigenwijs, loopt lekker door en deelt niet graag zijn eten of spullen. Alleen de lange poten ontbreken; qua bouw lijkt hij meer op een corgi.

Shadow heeft af en toe een grote mond, maar is eigenlijk een onzekere jongen. Hij wil alles in de gaten houden, maar weet vervolgens niet goed wat hij ermee aan moet. In het asiel hebben ze gemerkt dat geduld en vertrouwen wonderen doen om deze man wegwijs te maken in de wereld.

Zijn eigenaardigheden

Shadow snackt graag en speelt als de beste. Soms laat hij zich afleiden en zijn lichaamsbouw werkt ook niet altijd mee, maar meestal leert hij snel. Hij is trots als een pauw als hij een nieuw trucje onder de knie of een spannend moment overleefd heeft.

In zijn ondeugendheid pakt hij dingen die niet van hem zijn. In zo’n geval is Shadows motto: wat je vindt, mag je houden. Een ervaren baas mag aan de slag om hem het concept ‘ruilen’ of ‘los’ te leren.

Zijn droomhuis

Shadow ziet zichzelf het liefst in een huis met een afgezette tuin. Hij blijft graag enig kind, dus een één- of tweepersoonshuishouden zonder kleine kinderen of andere viervoeters is een must. Een brede vensterbank waarop hij kan liggen en naar buiten kan kijken is een pre.

Hij zoekt een baas die bestand is tegen een koppig type en kan lachen om zijn streken. Dagelijkse uitdaging is een vereiste, want deze jongen verveelt zich snel. Is jouw wensenlijstje hetzelfde als die van hem? Neem dan snel contact op met het asiel via asiel@asieldieren.nl of 0900-2020898, of vul het adoptieformulier op de website in.

asielhond Shadow
Dagelijkse uitdaging is een vereiste, want Shadow verveelt zich snel.
Deel dit artikel