Dushi: geen gewoon schatje!

asielkat Dushi is geen gewoon schatje

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Dushi! 

Dushi is een grote, eigenzinnige dame van bijna tien jaar oud. Ze is met veel verdriet afgestaan door haar vorige baasje.

Een beetje eenkennig

Het baasje van Dushi is naar een verzorgingstehuis verhuisd en Dushi kon helaas niet mee. Ze heeft echt een karakter! Haar vrouwtje kon alles bij haar maken, maar andere mensen vond ze maar niets. Ook in het asiel heeft Dushi duidelijk haar voorkeuren, maar wat haar maatstaven precies zijn, is onduidelijk. Ze mag je, of ze mag je niet.

Steng maar rechtvaardig

Als Dushi je niet mag, laat ze dat duidelijk merken door te blazen en weg te lopen. Ze zal niet zomaar aanvallen. Als je haar aait en is ze het zat, dan kun je wel een tik krijgen. Ze laat dus duidelijk zien dat ze er genoeg van heeft.

Dushi zoekt een rustig thuis

Dushi kon bij haar oude baasje naar buiten, maar had hier totaal geen behoefte aan. Ze kan dus als binnenkat geplaatst worden. Van andere dieren en drukte wordt ze niet blij. Het asiel plaatst haar dan ook alleen in een rustige omgeving zonder kinderen en met weinig prikkels.

Wil jij deze schat een thuis bieden nu ze haar oude huisje zo plotseling moest verlaten? Stuur dan een e-mail naar info@dierenasieltiel.nl en vertel hierin hoe groot het huishouden is en waarom Dushi precies is wie je zoekt!

asielkat Dushi is geen gewoon schatje
Dushi zoekt een rustig thuis zonder al te veel prikkels.

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)