Broer en zus zoeken buitenverblijf

Asielhonden Bonny en Clyde zoeken buitenverblijf
Asielhonden Bonny en Clyde zoeken een groot, goed afgezet erf.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we ze in het zonnetje. Deze maand: Bonny en Clyde!

Broer en zus Bonny en Clyde zijn geboren in juli 2016. Als vondelingen zijn ze bij het asiel in Zwolle binnengebracht. Na een niet geslaagde adoptie verblijven zij daar alweer enige tijd.

Wat ze zoeken…

Deze twee bijzondere honden hebben de harten van de asielmedewerkers gestolen! Maar Bonny en Clyde passen niet in iedere situatie. Ze hopen een gouden mand te vinden bij een nieuw baasje dat in de natuur woont en de mogelijkheid heeft om het erf goed af te zetten.

Wat ze bieden…

Bonny en Clyde zijn wanneer ze je nog niet goed kennen, erg teruggetrokken. Maar kennen ze je eenmaal, dan zijn ze altijd blij om je te zien en denken ze dat ze makkelijk op schoot passen.

Het zijn echte buitenhonden! Mits er een goed geïsoleerd verblijf voor hen is en ze fijn de ruimte hebben, zijn deze twee het liefst in de buitenlucht. Daarbij zijn andere honden van hetzelfde formaat geen probleem, maar kleine hondjes vindt vooral Bonny niet leuk. Ook een combinatie met kleine kinderen is niet geschikt. Beide honden kunnen onder geen enkele omstandigheid samen met katten, konijnen, kippen, eenden of hazen. Hun jachtinstinct is hiervoor te sterk ontwikkeld.

Bonny is een onderdanige hond naar mensen toe en kan erg angstig zijn. Met de man des huizes was zij dikke maatjes en zocht zij constant toenadering, voor de vrouw bleef zij angstig en ontwijkend gedrag vertonen. Ze trekt dus meer naar mannen toe dan naar vrouwen. Clyde is een stuk minder angstig dan zijn zus. Hij is erg zelfstandig en luistert niet altijd even goed. Ook is hij niet zindelijk. Bij beide honden is een lichte hartruis geconstateerd.

Interesse?

Voor Bonny en Clyde wordt een baasje gezocht dat niet afknapt op hun vraag naar een ruim erf dat goed afgezet kan worden (tot zeker twee meter hoog). Woon jij buitenaf en voel jij je geroepen dit duo bij elkaar te houden? Stuur dan snel een e-mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf (gezinssamenstelling, werksituatie, woonsituatie, woonplaats, telefoonnummer, ervaring, wensen) naar info@dierenasielzwolle.nl, en maak kennis met dit aparte duo.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)