Nieuwsartikelen

17 juli 2019 12:42

Hypoallergene honden en katten worden gefokt en verkocht als oplossing voor mensen met een allergie voor deze huisdieren. Uit onderzoeken blijkt dat deze claim niet waargemaakt kan worden: hypoallergene honden en katten bestaan niet. Baasjes zijn hierdoor de dupe want ze krijgen tóch allergische klachten. Voor honden en katten betekent dit een leven lang leed.  

 

Lees verder...

11 juli 2019 09:52

Het is de Nederlandse overheid niet gelukt om de veehouderij te verduurzamen en de mestvervuiling aan te pakken. Sterker nog, de maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om milieuvervuiling door mest terug te dringen, hebben vooral averechts gewerkt, zo blijkt uit een kritisch rapport van de Algemene Rekenkamer.

Lees verder...

koeien
10 juli 2019 14:01

Sommige paarden hebben in de zomer veel last van jeuk en schuren hierdoor hun manen en staart kaal. De jeuk wordt veroorzaakt door een allergische reactie op muggenbeten. Wat kun je ertegen doen?

Lees verder...

3 juli 2019 15:57

Naar aanleiding van een ons onderzoek bij de Hollandsche Manege heeft ir. Sarah Pesie namens Dier&Recht vanochtend de Amsterdamse de gemeenteraad toegesproken. Ondanks een onbevredigende uitkomst, zijn er genoeg aanknopingspunten om de paarden op de Hollandsche Manege verder te helpen.

Lees verder...

27 juni 2019 15:43

Ons rapport over de schrijnende situatie bij de Hollandsche Manege maakt veel los. Naast alle media-aandacht van onder meer Het Parool en Hart van Nederland, melden zich ook veel paardenliefhebbers die willen vertellen over hun ervaringen met de Hollandsche Manege.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht