Actieve Roef zoekt sportieve baas

Roef
Roef zoekt een nieuwe baas die hem fysiek en mentaal wil uitdagen

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Roef!

Roef is een kruising Duitse herder met jackrusselterriër van net 7 jaar oud. Roef is een vriendelijke man naar mensen en gek op zijn eigen baas! Helaas kon zijn vorige baas hem niet de juiste begeleiding bieden en daarom zoekt hij nu een nieuw thuis.

Een eerste indruk

Roef wil niet dat iedereen hem zomaar begroet of aanraakt, hij komt graag zelf naar je toe als hij aandacht wil. Het asiel plaatst Roef daarom ook niet bij kinderen, hun onvoorspelbaarheid veroorzaakt teveel prikkels. Hij is gewend om alleen thuis te blijven en is netjes zindelijk. Hij is een bench gewend als veilige plek om te rusten. Roef beheerst de basis commando’s heel goed.

Met andere honden

Naar andere honden is Roef heel onzeker en weet hij niet zo goed hoe hij moet kennismaken. Hij heeft zichzelf aangeleerd eerst even te mopperen en dan pas zijn neus te gebruiken. Dit is natuurlijk niet handig en veel andere honden begrijpen dit verkeerd. We zoeken daarom een baas die hem aan de lijn wil uitlaten en hem hierin kan begeleiden. Eenmaal gekalmeerd wil Roef vaak wel kort kennismaken met andere honden.

Zijn karakter

Roef is een hele actieve en slimme man, die echt op zoek is naar een sportmaatje. Hij gaat graag mee hardlopen of mee rennen naast de fiets. Daarnaast heeft hij een voorliefde voor frisbees. Denk-en zoekspelletjes heeft hij snel door en hij vind dit erg leuk om te doen. Roef zoekt een nieuwe baas die hem fysiek en mentaal wil uitdagen.

Ben jij de nieuwe ervaren baas voor Roef?

De vorige baas van Roef was helaas wat onzeker waardoor Roef soms de leiding nam. Dit maakte hem erg onzeker en onrustig. Hij kan soms piepen en ronddrentelen, maar als zijn nieuwe baas dit vanaf het begin negeert, komt het hiermee helemaal goed. Duidelijke regels en grenzen zijn van groot belang voor deze man. Hij heeft alles in huis om een superleuk maatje te worden.

Roef doet graag zijn best en houdt enorm van samenwerken, misschien wel met jou?

Dierentehuis Kennemerland
Keesomstraat 5
2041 XA Zandvoort
dierentehuis.kennemerland@dierenbescherming.nl

Deel dit artikel