Misstanden rashonden

Wat honden nodig hebben

Honden hebben aandacht nodig van hun baasjes, ze willen spelen en samen erop uit. Verder willen ze spelen met andere honden, rennen en ravotten. En een gezond lichaam dat hen ondersteunt bij al die activiteiten. Met een beetje liefde, voldoende eten, beweging en rust is een hond al snel gelukkig.

Wat honden niet nodig hebben

Honden hebben zelf geen behoefte om tot een bepaald ras te behoren. Ze zitten niet te wachten op een extreem korte snuit die hen belemmert bij het ademhalen. Ze verlangen niet naar enorme huidplooien waardoor hun huid als een losse zak om hun lichaam hangt. Ze willen geen piepklein lijfje dat in een handtas past. En ze halen ook zeker geen plezier uit het paraderen op een hondenshow. Dit zijn allemaal dingen die mensen leuk vinden, en daarom maken veel mensen zichzelf wijs dat hun hond dat ook leuk vindt.

Dier&Recht vind dat honden gewoon gezond moeten zijn, zonder extreme uiterlijke kenmerken en met zo min mogelijk erfelijke aandoeningen. En dat honden recht hebben op een leven dat aansluit op hun natuurlijke gedrag.

Deel deze pagina