Misstanden op de manege, deel II

Gesloten
Gesloten

Misstanden op de manege, deel II

Stichting Dier&Recht deed langdurig onderzoek naar het welzijn van de paarden bij De Hollandsche Manege. Daaruit blijkt dat er sprake is van een groot aantal misstanden door tekortschietend management en slechte huisvesting. De meer dan 2 miljoen euro kostende renovatie om de manege te behouden, biedt geen oplossing.

Erbarmelijke omstandigheden

De bevindingen van tientallen bezoeken aan De Hollandsche Manege zijn geboekstaafd in een uitgebreid rapport. De vernietigende conclusie is dat het bedroevend gesteld is met het paardenwelzijn in deze oudste manege van Nederland. De paarden maken een lusteloze indruk en vertonen stereotiep probleemgedrag zoals luchtzuigen, schrapen met hun tanden en bijten op hout.

Zichtbare verwondingen

Ze staan in met ammoniak vervuilde lucht die ver boven de wettelijk bepaalde normen uitkomt. Er wordt vaak ondeskundig en met weinig respect met paarden omgegaan. Het overgrote deel van de dag staan ze zich te vervelen in kleine stallen, ze kunnen hier nooit buiten loslopen of grazen en worden ondanks dat het kuddedieren zijn, solitair gehouden. In onderstaande video is goed te zien hoe onacceptabel laag het gesteld is met het paardenwelzijn bij de Hollandsche manege, en dat enkele paarden zichtbare verwondingen hebben.

Advies: doe niet mee aan crowdfunding

Stadsherstel is de eigenaar van het pand en wil voor 2 miljoen euro verbouwen, ook om het dierenwelzijn te verbeteren. Maar voor natuurlijk gedrag, zoals grazen, samen met andere paarden buiten lopen of languit liggen tijdens het slapen is simpelweg geen ruimte - ook niet na de verbouwing. Recent is Stadsherstel een crowdfunding gestart om de renovatie mogelijk te maken. Dier&Recht raadt mensen af hieraan mee te doen.

Wil jij de paarden helpen? Doneer dan zodat wij onze strijd voor een beter paardenwelzijn kunnen voortzetten.

Video

Ja ik doneer om de paarden te helpen! 

Vorig jaar rapporteerden we dat op bijna tachtig procent van de maneges het dierenwelzijn onvoldoende of zelfs slecht scoort. Dit is zeker het geval bij de Hollandsche Manege in Amsterdam. Help jij ons op te komen voor de paarden? Met jouw steun kunnen we meer misstanden aan de kaak stellen en druk zetten om echte verandering te bewerkstelligen.

Deel deze campagne