Klimaat in Nood

Klimaatmars

Loop je mee met de Klimaatmars?

Dier&Recht en Varkens in Nood gaan zondag 10 maart de straat op voor het klimaat!

Vee-industrie

Al jaren pleiten wij voor een structurele verkleining van de veestapel, dat is beter voor de dieren en voor het klimaat. De vee-industrie is wereldwijd verantwoordelijk voor 15 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen. Dat is net zoveel als de uitstoot van al het auto-, vracht én vliegverkeer bij elkaar.

Opwarming aarde

De broeikasgassen uit de vee-industrie dragen in grote mate bij aan de opwarming van de aarde. Daarnaast wordt er op enorme schaal regenwoud gekapt voor de huisvesting van vee en de productie van veevoer.  Een significante reductie van de veestapel is de meest snelle en efficiënte  oplossing tegen de opwarming van de aarde.

Klimaat versus economische groei

De regering en het bedrijfsleven willen echter geen harde maatregelen, de zorg voor het klimaat mag niet ten koste gaan van economische groei. Het is onacceptabel en onbegrijpelijk dat economische belangen nog steeds voorrang krijgen op onze toekomst en die van onze kinderen!

Loop mee

Nu is het moment voor actie! Het klimaat staat op de politiek agenda en het debat gaat over de verdeling van de kosten. Laat je stem horen, samen zorgen we voor een eerlijke verdeling.

Loop op 10 maart mee met de Klimaatmars in Amsterdam. Nodig vrienden en familie uit en sluit je aan bij de snelgroeiende beweging voor een betere wereld! Wij verzamelen om 13.00 uur voor Café Zwart op Dam 15.

Deel deze pagina