21.699 mensen hebben getekend!

0
25.000

Ja, ik teken voor een eind aan kalverleed!

Kalfjes zijn slimme en speelse dieren die buiten horen te dartelen en gras horen te eten. De manier waarop de 1,5 miljoen kalveren in Nederland worden gehouden, vormt een ernstige aantasting van hun welzijn. Teken de petitie om het kalverleed te stoppen.

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op 'verstuur'.

Dier&Recht gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens, wij verstrekken deze niet aan derden. Wanneer je je telefoonnummer hebt ingevuld, kan het zijn dat we je telefonisch benaderen met de vraag ons verder te steunen. Als je dit niet op prijs stelt, stuur ons dan een e-mail op info@dierenrecht.nl.

Zojuist getekend

1 maand 2 dagen
Anoniem
1 maand 3 dagen
Toos Sanderse
1 maand 3 dagen
marion mos
1 maand 1 week
Jasmina Dzonlic
1 maand 1 week
Yvette Twisk

Kalverdans

Kalfjes zijn slimme en speelse dieren die buiten horen te dartelen en gras horen te eten. Maar vleeskalveren mogen nooit naar buiten. Ze groeien op in kale stallen, op harde gladde vloeren. Gras of hooi krijgen ze nooit.
 
Kalveren horen in de wei
Dat kan en moet anders! Bart Boon is de enige biologische kalverhouder van Nederland. Zijn kalveren vertoeven ’s winters in een strostal en gaan 's zomers dagelijks naar buiten. Op zaterdag 13 april gingen de kalveren van boer Bart voor het eerst na de winter weer naar buiten, voor een kalverdans in de grazige wei. Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier de kalveren hebben als ze naar buiten mogen. Helaas komt 99,9 procent van de 1,5 miljoen vleeskalveren nooit buiten.
 
Ongezond dieet
Witvleeskalveren staan een leven lang op stal en krijgen een ongezond dieet met veel te weinig ijzer en ruwvoer. Dit leidt tot bloedarmoede, pens- en lebmaagaandoeningen, darmstoornissen en stereotiep gedrag, zoals tongrollen en aan elkaar sabbelen. Het is toch van de zotte dat jonge herkauwers geen gras en hooi mogen eten, terwijl dat wel hun sterke voorkeur heeft? Hooi is ook nog eens veel gezonder voor ze dan het graan en stro dat ze te eten krijgen.
 
Petitie
Dier&Recht startte een petitie waarin minister Carola Schouten wordt aangespoord om vleeskalveren een dierwaardiger leven te bieden. Vind jij ook dat er een einde moet komen aan de ziekmakende praktijken in de kalverhouderij? Teken dan nu de petitie, en strijd samen met ons voor een beter leven voor miljoenen kalveren!
 

Campagnenieuws

De lente is aangebroken, het is prachtig weer. Normaal gesproken zouden de terrasjes en parken nu gevuld zijn met zonliefhebbers en waren we er met z’n allen op uit getrokken. Maar dit jaar loopt het even anders. Door de uitbraak van het coronavirus is het feest van het voorjaar een stuk soberder dan we gewend zijn.

Lees verder...

Als kind leren we het al vroeg: koetjes en kalfjes grazen in de wei. Ieder jaar wordt dat feestelijk bevestigd als het weideseizoen wordt ingeluid met de koeiendans. Minder bekend is het lot van de zonen van de dansende weidekoeien: die gaan vrijwel allemaal een carrière als vleeskalf tegemoet. Ze leven in kale stallen, zonder gras om te herkauwen, zonder moeder om bij te drinken.

Lees verder...

grazende kalveren

Grazende koeien in de wei, als dat geen Hollands plaatje is! Maar hoe leren kalveren die opgroeien zonder moeder de fijne kneepjes van weidegang?

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht