Diervriendelijk leven

De beste manier om bij te dragen aan het welzijn van dieren is om te stoppen met het eten van dierlijke producten. Naast vlees en vis zorgt ook de productie van zuivel en eieren voor veel dierenleed.

Je kunt ervoor kiezen om alle dierlijke producten uit je dieet te schrappen of om enkele keren per week plantaardig te eten. Minder vlees, vis, zuivel en eieren kopen, maakt al een groot verschil.

Op de dagen dat je wel wel vlees, eieren of zuivel koopt, kun je kiezen voor producten die afkomstig zijn van dieren die een fatsoenlijk leven hebben gehad. Volledig diervriendelijk vlees bestaat niet, maar je kunt wél vlees kopen van dieren die goed hebben geleefd. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen vlees en zuivel uit de vee-industrie en dat van biologische, of kleinere veehouders. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor varkensvlees van vijfsterren-varkensboeren.
 

DierenwelzijnsCheck

Dierenwelzijnscheck

Met de DierenwelzijnsCheck kun je zelf controleren hoe diervriendelijk bepaalde voedingsmiddelen zijn. Je vindt er dierenwelzijnsscores voor meer dan tweehonderd producten. Zo kun je makkelijk zien welke dieren een goed leven hebben gehad en welke producten je beter niet kunt kopen. Ook vind je er de Horecawijzer, met scores voor menukaarten van restaurants en de Klimaatcheck toont de impact van voedingsmiddelen op het klimaat.

Deel deze pagina