Dierenverschrikker 2018!

10.225 mensen hebben hun stem uitgebracht!

0
15.000

Stem op de grootste Dierenverschrikker van 2018!

Ook in 2018 hebben vele harteloze personen en organisaties het leven van dieren extra afschuwelijk gemaakt. Wie van de vijf genomineerden vind jij de grootste Dierenverschrikker van het afgelopen jaar?

Van Drie

Van Drie is met een jaaromzet van 2 miljard euro de grootste kalvermester van Europa. Een groot deel van de 1,5 miljoen kalveren in Nederland (waarvan 800.000 geïmporteerd) worden bij Van Drie vetgemest. Kalveren worden na hun geboorte direct weggehaald bij de moeder. Ze zijn gehuisvest in kale stallen met harde, gladde vloeren, die hun natuurlijk gedrag beperken en verwondingen veroorzaken. De dieren hebben vaak luchtweginfecties en (lichte) bloedarmoede. Het kalfsvlees is voor het buitenland, de mestvervuiling voor Nederland.

H&M

Dit jaar stonden er talloze afbeeldingen van Mopshonden en Franse Bulldogs op kledingstukken van H&M. Deze kortsnuitige honden hebben vaak ernstige ademhalingsproblemen door hun korte snuit. Wij informeerden H&M hier uitgebreid over, maar ondanks herhaaldelijk contact met H&M Nederland en het hoofdkantoor in Zweden, blijft het bedrijf adverteren met deze kapotgefokte honden. Hiermee draagt H&M bij aan de toenemende populariteit van deze hondenrassen.

ING Bank

ING Bank investeert in onveilige megastallen vol dierenleed, zoals de Knorhof van de beruchte varkensbaron Straathof, waar vorig jaar 20.000 varkens omkwamen bij een stalbrand. Ook financiert ING veetransporteurs en vleesverwerkers zonder fatsoenlijke normen te stellen aan dierenwelzijn, en varkensboeren die de wet overtreden.

Stichting Paardenmarkt Hedel

De paardenmarkt in het Gelderse Hedel is één van de grootste van Europa. Op 5 november was het weer zover. De paarden werden aangevoerd in overvolle transportwagens, en steigerend en vallend de wagens uit gesleurd. Vervolgens stonden de dieren zeventien uur lang vastgebonden, naast een lawaaiige kermis, vaak zonder voer of water.

Landbouwminister Carola Schouten

Carola Schouten is als aanvoerder van het landbouwministerie niet in staat om daadkrachtige maatregelen te nemen op zeer urgente en gevoelige dossiers als stalbranden, fraude met mest en aantallen dieren, misstanden in slachterijen, klimaatverandering door de vee-industrie, etc. Hoewel de schandalen en misstanden in de vee-industrie zich opstapelen, blijft minister Schouten erbij dat de sector de problemen zelf moet oplossen. Sinds zij minister is, stemt haar ChristenUnie in minder dan 5 procent van de gevallen vóór dierenwelzijn; in de vorige regeerperiode was dat nog 45 procent.

Deel nu!

Campagnenieuws

​Ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht. Ruim 35 procent van de deelnemers heeft daarbij gestemd op landbouwminister Carola Schouten.

Lees verder...

Ieder jaar zijn er mensen die het leven van dieren extra verschrikkelijk maken. In 2018 waren dit kalvermester Van Drie, H&M, ING Bank, Stichting Paardenmarkt Hedel en Landbouwminister Carola Schouten. Wie van deze vijf genomineerden kies jij tot Dierenverschrikker 2018?

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht