Melk is altijd moedermelk

Een koe maakt melk aan voor haar pasgeboren kalfje. Net als andere baby’s, hebben kalfjes die melk hard nodig om groot en sterk te worden. Dat heeft de natuur echt perfect geregeld.

Er is alleen een probleem: de moedermelk gaat niet naar kleine kalfjes, maar naar kleine en grote mensen. Wij denken al tientallen jaren dat we met melk meer mans zijn. Dat melk onze witte motor is. Dat melk goed is voor elk. En de machtige zuivel-industrie houdt dat beeld maar wat graag in stand.

Lees meer


Gelukkig heb je helemaal geen zuivel nodig om gezond en lekker te eten. Gebruik jij nog veel moedermelk en wil je wel eens wat minderen? Ga met ons de uitdaging aan!

Zuivelvrij challenge

Blij van Zuivelvrij helpt je in makkelijke stappen om te stoppen of te minderen met zuivel. Zonder in te leveren op smaak of gemak. Wat begint met het vervangen van koemelk in je koffie, eindigt misschien wel bij een tosti plantaardige kaas. En alles daartussenin is winst. Voor jou, voor de kalfjes, voor de koeien en voor het klimaat.

Actiepakket

Begin eens een gesprek over koetjes en kalfjes. Of laat aan je vrienden, familie of collega's zien dat jij blij wordt van zuivelvrij! Bestel nu gratis het Blij van Zuivelvrij actiepakket, plak de stickers op je agenda, laptop of koffiezetapparaat en deel ze op social media.

Feit of fabel?

Oerwouden worden niet platgebrand voor jouw sojamelk. Maar er gaan nogal wat van dat soort hardnekkige verhalen rond. Weet jij nog hoe het zit? Blij van Zuivelvrij helpt jou een weg te vinden tussen de feiten en fabels rond zuivel.