Drink jij nog moedermelk in de koffie?

 

Misschien drink je allang havercappuccino, maar wil je je zuivelconsumptie verder verlagen. Misschien lijkt het je juist moeilijk om de eerste plantaardige stap te zetten. Ook dan ben je zeker niet alleen. Voor bijna alle zuivelproducten vind je inmiddels goede plantaardige alternatieven, gewoon in de supermarkt. Geliefde recepten zijn tegenwoordig moeiteloos te bereiden zonder dierlijke producten. Maar je moet net even weten hoe.

De zuivelvrij-challenge helpt je in kleine stapjes om 3 weken lang te minderen met zuivel zonder in te leveren op smaak of gemak. Zo vervang je elke week één zuivelproduct voor een plantaardig alternatief. Niks moet, alles mag. Het doel is uiteindelijk om voor jezelf te ontdekken of jij ook blij wordt van zuivelvrij!

Actiepakket

Begin eens een gesprek over koetjes en kalfjes. Of laat aan je vrienden, familie of collega's zien dat jij blij wordt van zuivelvrij! Bestel nu gratis het Blij van Zuivelvrij actiepakket, plak de stickers op je agenda, laptop of koffiezetapparaat en deel ze op social media.

Over moedermelk

Melk wordt door koeien aangemaakt voor hun pasgeboren kalfjes. Net als andere baby's, hebben kalfjes de melk hard nodig om groot en sterk te worden. Er is alleen een probleem: de moedermelk gaat niet naar kleine kalfjes, maar naar kleine en grote mensen.

Feit of fabel?

Oerwouden worden niet platgebrand voor jouw sojamelk. Maar er gaan nogal wat van dat soort hardnekkige verhalen rond. Weet jij nog hoe het zit? Blij van Zuivelvrij helpt jou een weg te vinden tussen de feiten en fabels rond zuivel.