Recept 2

Veganistische aardappel curry (Aloo curry)

Ingrediënten

Ingredienten
  • 800g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
  • 1 eetlepel kerrie poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel rode peper vlokken
  • 400ml kokosmelk
  • 400g tomaten uit blik, gehakt
  • 200g doperwtjes (vers of bevroren)
  • 1 theelepel zout
  • Verse koriander voor garnering
  • Limoenpartjes voor serveren

Bereidingswijze

Bereidingswijze
  • Kook de aardappelblokjes in gezouten water gedurende 12 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af.
  • Verhit kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg ui toe en bak 5 minuten tot zacht. Voeg knoflook en gember toe, bak nog 1 minuut.
  • Voeg alle specerijen toe en rooster 30 seconden tot geurig.
  • Voeg tomaten toe en laat 5 minuten sudderen tot de saus ingedikt is.
  • Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
  • Voeg de voorgekookte aardappelen en doperwtjes toe.
  • Laat 8-10 minuten zachtjes koken tot de curry de gewenste dikte heeft.
  • Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.
  • Serveer met rijst en limoenpartjes.

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 25 minuten koken
Porties: 4 personen

Deel deze pagina