
Veganistische aardappel curry (Aloo curry)
Ingrediënten
Ingredienten
- 800g aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
- 1 eetlepel kerrie poeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel rode peper vlokken
- 400ml kokosmelk
- 400g tomaten uit blik, gehakt
- 200g doperwtjes (vers of bevroren)
- 1 theelepel zout
- Verse koriander voor garnering
- Limoenpartjes voor serveren
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Kook de aardappelblokjes in gezouten water gedurende 12 minuten tot ze net gaar zijn. Giet af.
- Verhit kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg ui toe en bak 5 minuten tot zacht. Voeg knoflook en gember toe, bak nog 1 minuut.
- Voeg alle specerijen toe en rooster 30 seconden tot geurig.
- Voeg tomaten toe en laat 5 minuten sudderen tot de saus ingedikt is.
- Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
- Voeg de voorgekookte aardappelen en doperwtjes toe.
- Laat 8-10 minuten zachtjes koken tot de curry de gewenste dikte heeft.
- Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.
- Serveer met rijst en limoenpartjes.
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding + 25 minuten koken
Porties: 4 personen