Recept 1

Vegan geroosterde aardappelen met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten

Ingredienten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn, gehakt
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ theelepel zwarte peper
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardappelen grondig en snijd ze in gelijke stukken (ongeveer 4 cm).
  • Kook de aardappelen in gezouten water gedurende 10 minuten tot ze net zacht zijn.
  • Giet af en laat even stomen in de vergiet.
  • Doe de aardappelen in een grote ovenschaal en meng met olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper.
  • Rooster 35-40 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn, keer ze halverwege om.
  • Besprenkel met citroensap en garneer met peterselie voor het serveren.

Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 50 minuten koken
Porties: 4-6 personen

Deel deze pagina