
Vegan geroosterde aardappelen met knoflook en rozemarijn
Ingrediënten
Ingredienten
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 takjes verse rozemarijn, gehakt
- 1 theelepel zeezout
- ½ theelepel zwarte peper
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Bereidingswijze
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aardappelen grondig en snijd ze in gelijke stukken (ongeveer 4 cm).
- Kook de aardappelen in gezouten water gedurende 10 minuten tot ze net zacht zijn.
- Giet af en laat even stomen in de vergiet.
- Doe de aardappelen in een grote ovenschaal en meng met olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper.
- Rooster 35-40 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn, keer ze halverwege om.
- Besprenkel met citroensap en garneer met peterselie voor het serveren.
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding + 50 minuten koken
Porties: 4-6 personen