Veemarkten

Veemarkten

  • Gewonde koe wordt veewagen ingesleept

  • Koe met ontstoken been op de veemarkt in Utrecht.

  • Sommige koeien kunnen amper nog op hun poten staan

  • Kreupele koe krijgt elektrode in de anus om haar te dwingen te gaan staan

Einde aan mishandeling koeien veemarkt

Enkele jaren geleden bracht stichting Dier&Recht undercover beelden naar buiten van ernstige dierenmishandeling op de veemarkten in Utrecht en Leeuwarden. Te zien was hoe zieke koeien met een ketting werden versleept of anaal werden geëlektrocuteerd. Zwakke en magere koeien werden geslagen, geschopt en opgejaagd. De beelden veroorzaakten enorme ophef en zorgden er voor dat er een einde kwam aan de mishandeling op de veemarkten.

Dier&Recht deed aangifte tegen de geweldplegers. Er werden Kamervragen gesteld, enkele daders werden veroordeeld en de veemarkten moesten hun beleid wijzigen. En met succes: de huisvesting van koeien is verbeterd, zo krijgen ze bijvoorbeeld stro en water. De algemene inspectiedienst (AID) werd uitgebreid met 17 mensen zodat er meer en nauwkeuriger gecontroleerd kan worden. In Utrecht wordt de veemarkt niet meer georganiseerd, maar Eyes on Animals bezoekt nog regelmatig de veemarkt in Leeuwarden om de vinger aan de pols te houden.

Op de veemarkt is het welzijn van de koeien aanzienlijk verbeterd. Maar in de stallen en slachterijen gaat er helaas nog heel veel mis. Word nu donateur zodat wij ons werk kunnen blijven voortzetten!

Word nu donateur!

DONEER NU

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht