Petitietekst Stop de slacht van hoogzwangere dieren

Aan minister Carola Schouten,

Ik walg van de wantoestanden in Nederlandse slachthuizen waarbij hoogzwangere dieren worden geslacht in de laatste fase van hun dracht. Het is weerzinwekkend dat bijna volgroeide kalfjes op gruwelijke wijze aan hun einde komen in de buik van hun geslachte moeder. Ik verzoek u dringend om een einde te maken aan deze barbaarse praktijken!

NVWA handhaving schiet tekort
Er geldt een wettelijk verbod op het transporteren van dieren die langer dan 8,5 maanden zwanger zijn. Het is onacceptabel dat de medewerkers van de NVWA in slachthuizen zo weinig boetes uitschrijven terwijl er zo veel overtredingen worden geregistreerd. En dan hebben we het nog niet eens over de vele overtredingen die niet worden geregistreerd.

Mijn oproep
Het is onbegrijpelijk dat er geen verbod is op het slachten van hoogzwangere dieren. Het is onacceptabel dat moederdieren met bijna volgroeide baby’s op de slachttafel eindigen. Ik roep de overheid op om de slacht te verbieden van dieren in het laatste trimester van hun zwangerschap! Daarnaast eis ik dat bestaande wetten voor het transport van hoogzwangere dieren strikt worden gehandhaafd!

Hoogachtend,

 

Voor- en achternaam (worden automatisch ingevuld)

Ja, ik eis een slachtverbod voor hoogzwangere dieren

Het is ronduit walgelijk dat ieder jaar honderden bijna volgroeide dieren een gruwelijk sterven in de baarmoeder van hun geslachte moeder. Ik roep minister Schouten op om een einde te maken aan deze walgelijke praktijken. Er moet een verbod komen op het slachten van landbouwhuisdieren zoals koeien, varkens, geiten en schapen in het laatste trimester van hun zwangerschap!

Deze petitie is afgelopen op maandag 28 januari. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de dieren?

Word donateur

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht