Stop de slacht van hoogzwangere dieren

Onze dierenarts Frederieke Schouten sprak deze week in het RTL Nieuws over de slacht van hoogzwangere dieren. Zo sterven er per week gemiddeld vier bijna volgroeide kalveren in de buik van hun moeder. Na het slachten van de moeder, stikken veel kalfjes door zuurstofgebrek in de baarmoeder.

Dier&Recht vergroot bewustwording paardenwelzijn in de paardenhouderij

Begin 2018 deed Dier&Recht onderzoek naar het welzijn van paarden op maneges. Het onderzoek was gericht op de verschillen tussen de natuurlijke behoeftes van paarden en de gebruikelijke manieren van huisvesten.

41.000 mensen tekenen tegen de torenhoge kalversterfte

Dier&Recht bracht naar buiten dat op Nederlandse boerderijenmeer dan 13% van de kalfjes om het leven komen voor ze een jaar oud zijn. Meer dan 41.000 mensen tekenden onze petitie. De NVWA zegde toe meer inspectie te gaan uitoeren en FrieslandCampina en LTO beloofden maatregelen om de toenemende sterfte terug te dringen.

Kalfjes niet meer doodgespoten

Dier&Recht startte een petitie tegen het doodspuiten van lichte maar verder gezonde kalfjes en de import van zwaardere kalfjes uit landen als Polen en Litouwen. In korte tijd zetten ruim 28.000 mensen hun handtekening. In reactie op de maatschappelijke onrust presenteerde de melkveesector een plan om een einde te maken aan het doodspuiten van lichte maar verder gezonde kalfjes. Het plan is een doorbraak te noemen, mede omdat er hierdoor minder kalveren geïmporteerd hoeven te worden.

Gewonnen rechtszaken malafide rashondenfokkers

40% van de rashonden krijgt last van één of meer erfelijke aandoeningen. Dier&Recht pakt malafide hondenfokkers aan. Onze juristen zijn gespecialiseerd in dierenrecht en hebben al vele gedupeerde hondeneigenaren succesvol juridisch bijgestaan. Hieronder staan een aantal zaken die wij hebben behandeld.

Rashondenwijzer 2 miljoen keer bezocht

Dier&Recht lanceerde de eerste RashondenWijzer ter wereld, een overzicht van erfelijke aandoeningen bij 99 hondenrassen in Nederland. De RashondenWijzer werd meer dan 2 miljoen keer geraadpleegd en zette de rashondenwereld op zijn kop.

Foto-expo confronteert tienduizenden Nederlanders

Varkens in Nood wil samen met Dier&Recht het trieste leven van vergeten dieren zichtbaar maken. In een prachtige, maar confronterende foto-expositie vertellen we het verhaal van de dieren in de Nederlandse vee-industrie.

Einde martelbad 350 miljoen kippen per jaar

Tot voor kort werden bijna alle kippen op gruwelijke wijze geslacht. Dier&Recht kwam in actie tegen de martelpraktijken in kippenslachterijen. Dankzij een lange adem, de steun van donateurs en een vastberaden team boekten we een groot succes voor miljoenen kippen. Maar we zijn er nog niet.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht