Hoogdrachtige dieren niet langer naar de slacht

Het slachten van dieren in het laatste trimester van de dracht is voor landbouwminister Carola Schouten niet langer acceptabel; zij gaat de wet wijzigen.

Paardentips voor de donkere dagen

Het zal niemand ontgaan zijn dat de dagen korter, kouder en natter worden. Daar houden wij allemaal rekening mee. We kleden ons warmer, mijden de herfstige stormen en regenbuien en draaien de verwarming aan. Maar hoe zit dat met de paarden in de weilanden en stallen van Nederland? Hoe komen zij de winter door? Hieronder lees je handige tips en oplossingen voor de donkere dagen.

Stop de slacht van hoogzwangere dieren

Onze dierenarts Frederieke Schouten sprak in het RTL Nieuws over de slacht van hoogzwangere dieren. Zo sterven er per week gemiddeld vier bijna volgroeide kalveren in de buik van hun moeder. Na het slachten van de moeder, stikken veel kalfjes door zuurstofgebrek in de baarmoeder.

Dier&Recht vergroot bewustwording paardenwelzijn in de paardenhouderij

Begin 2018 deed Dier&Recht onderzoek naar het welzijn van paarden op maneges. Het onderzoek was gericht op de verschillen tussen de natuurlijke behoeftes van paarden en de gebruikelijke manieren van huisvesten.

41.000 mensen tekenen tegen de torenhoge kalversterfte

Dier&Recht bracht naar buiten dat op Nederlandse boerderijenmeer dan 13% van de kalfjes om het leven komen voor ze een jaar oud zijn. Meer dan 41.000 mensen tekenden onze petitie. De NVWA zegde toe meer inspectie te gaan uitoeren en FrieslandCampina en LTO beloofden maatregelen om de toenemende sterfte terug te dringen.

Kalfjes niet meer doodgespoten

Dier&Recht startte een petitie tegen het doodspuiten van lichte maar verder gezonde kalfjes en de import van zwaardere kalfjes uit landen als Polen en Litouwen. In korte tijd zetten ruim 28.000 mensen hun handtekening. In reactie op de maatschappelijke onrust presenteerde de melkveesector een plan om een einde te maken aan het doodspuiten van lichte maar verder gezonde kalfjes. Het plan is een doorbraak te noemen, mede omdat er hierdoor minder kalveren geïmporteerd hoeven te worden.

Gewonnen rechtszaken malafide rashondenfokkers

40% van de rashonden krijgt last van één of meer erfelijke aandoeningen. Dier&Recht pakt malafide hondenfokkers aan. Onze juristen zijn gespecialiseerd in dierenrecht en hebben al vele gedupeerde hondeneigenaren succesvol juridisch bijgestaan. Hieronder staan een aantal zaken die wij hebben behandeld.

Rashondenwijzer 2 miljoen keer bezocht

Dier&Recht lanceerde de eerste RashondenWijzer ter wereld, een overzicht van erfelijke aandoeningen bij 99 hondenrassen in Nederland. De RashondenWijzer werd meer dan 2 miljoen keer geraadpleegd en zette de rashondenwereld op zijn kop.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht