Vacature campaigner/dierenarts (32-40 uur) | Dier&Recht

Vacature campaigner/dierenarts (32-40 uur)

Vacature campaigner/dierenarts

Deze functie is met name geschikt voor een ervaren dierenarts gezelschapsdieren. Iemand met veel kennis van erfelijke aandoeningen bij rashonden en raskatten. En iemand die aan die veelheid van ziektes wat wil doen. Het gaat om een organisatorische functie, met een verscheidenheid aan werkzaamheden.

Wie zijn wij?

Stichtingen Dier&Recht en Varkens in Nood vormen één organisatie met een aangenaam kantoor in het centrum van Amsterdam. Het team bestaat op dit moment uit vier vaste medewerkers en diverse vrijwilligers en freelancers. We hebben twee dierenartsen in dienst.

Wij proberen het lot van dieren zoals varkens en (ras)honden te verbeteren, door een grote variëteit aan campagnes, variërend van rechtszaken tot tv-optredens en de RashondenWijzer. Gelet op de beperkte omvang van onze organisatie behoren we tot de meest succesvolle NGO’s van Nederland. 

Onze achterban bestaat uit een hoger opgeleid, meestal wat ouder publiek. Samenwerking met wetenschappers, politici, BN-ers, auteurs, media en juristen vormt een vast onderdeel van ons werk.

Wat houdt de baan in?

Ondanks dat we succesvol zijn met voorlichting en rechtszaken, heeft de grote doorbraak bij het fokken van gezonde (ras)honden nog niet plaatsgevonden. We hebben een project op stapel staan voor het fokken van gezonde honden. Hierbij wordt samengewerkt met dierenartsen, media, fokkers en eigenaren van honden. Er moet voorlichting gegeven worden over het fokken van honden, fondsen geworven, genetwerkt, teksten geschreven, freelancers aangestuurd. Kortom, er is werk aan de winkel voor iemand met verstand van (ras)honden en katten en het liefst ook met ervaring binnen de wereld van fokkers.

Vereisten

  • Je hebt kennis van rashonden en katten, met name erfelijke aandoeningen en fokpraktijken
  • Je hebt veel organisatorisch talent, praktisch, sociaal en overtuigend
  • Je bent opgewekt, ondernemend, vindingrijk en best wel activistisch
  • Je hebt een brede algemene ontwikkeling
  • Je bent digitaal geletterd
  • Je bent woonachtig binnen 50 km van Amsterdam
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring

Ben je geïnteresseerd in deze functie?
E-mail dan z.s.m. een motivatie met cv naar o.v.v. ‘sollicitatie campaigner’.  
Voor vragen kan je bellen naar kantoor: 020 -6177757.
De salariëring is marktconform.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2016 Dier&Recht