Stop hondenshows! Teken de petitie op RashondenWijzer

stop hondenshows

Hondenshows moeten verboden worden! Ze stimuleren het fokken van zieke, misvormde dieren en dragen bij aan verkleining van de genenpool – met inteelt en erfelijke ziekten als gevolg. Teken nu de petitie op RashondenWijzer.

Hondenshows leiden tot dierenleed
Op hondenshows ligt de focus op uiterlijke kenmerken van rashonden, in plaats van op gezondheid van de dieren. Daarom zijn veel schadelijke uiterlijke kenmerken en erfelijke aandoeningen een direct gevolg van dit soort keuringen. Winnaars van hondenshows zijn vaak verliezers op het gebied van gezondheid. Daarnaast is meedoen aan een show misschien leuk voor de eigenaar, maar leidt het bij de honden vooral tot veel stress. 

Gemeente Amsterdam wil hondenshows verbieden
Amsterdam geeft het goede voorbeeld en geeft aan te zoeken naar manieren om hondenshows in de hoofdstad uit te bannen. Hulde aan de burgemeester en wethouders! Ze hebben volkomen gelijk dat een evenement dat dierenleed veroorzaakt niet langer georganiseerd zou moeten worden.

Dier&Recht start petitie voor landelijk verbod
Daarom eisen wij nu een landelijk verbod op hondenshows. Ben jij het met ons eens? Teken dan nu de petitie op RashondenWijzer en maak samen met ons een einde aan dit rampzalige fenomeen!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht