Nieuwsartikelen

19 september 2019 09:27

Paarden bij elkaar zetten gaat niet altijd vanzelf goed. Niet alle paarden mogen elkaar graag. Het kan zijn dat een paard nooit geleerd heeft sociaal te zijn. Kortom: waar moet je op letten als je paarden aan elkaar gaat introduceren?

Lees verder...

paarden samen in de wei
18 september 2019 10:09

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Tijdens 14 procent van de inspecties op risicobedrijven stonden de dieren in stallen die gevaarlijk voor ze waren. Dit is verboden.

Lees verder...

gevaarlijke huisvesting
17 september 2019 15:00

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Ondanks verscherpt toezicht wordt er nauwelijks opgetreden tegen de voortdurende misstanden op deze risicobedrijven.

Lees verder...

16 september 2019 10:57

Paarden samen in de wei zetten gaat niet zómaar goed. Niet elke terrein is geschikt, en niet alle paarden kunnen samen. Een hengst zet je niet zomaar in een kudde – tenzij je veulens wilt. Het kan zijn dat het ene paard meer eten nodig heeft dan het andere: hoe leid je dat in goede banen? Kortom: hoe zorg je ervoor dat het samen buiten zijn slaagt? Een aantal tips.

Lees verder...

paarden samen in de wei
11 september 2019 16:45

Paarden zijn kuddedieren en hebben een grote behoefte aan sociaal contact. Veel paarden worden niet in staat gesteld in die behoefte te voorzien: ze staan dagenlang op stal of eenzaam buiten. In Nederland bestaat geen wet die het faciliteren van sociaal contact tussen paarden verplicht. Dit moet anders!

Lees verder...

Een paard alleen op stal
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht