Mopshondenkostuum The Masked Singer niet terug op tv

mopshond the masked singer
Een korte neus en grote ogen: het zogenaamd schattige uiterlijk van mopshondjes maakt dit ras populair. Helaas gaan deze uiterlijke kenmerken gepaard met veel leed.

Goed nieuws: programmaproducent Blue Circle belooft het mopshondenkostuum niet meer te gebruiken. In de Nederlandse versie van The Masked Singer is het mopshondenpak dus geschiedenis.

Reclame maakt populair

Eind november trad Geraldine Kemper op in het razend populaire programma The Masked Singer. Ze had zich gehuld in een mopshondenkostuum. Het zag er misschien grappig uit, een artiest in zo’n pak. Maar door het gebruik van kortsnuitige honden in reclames en tv-programma’s worden deze honden nog populairder. Wij schreven Blue Circle – de producent van dit programma – en legden uit waarom het beter is dit soort kostuums niet te gebruiken.

Mopshonden hebben het hun hele leven benauwd

Een korte neus, grote ogen en het kenmerkende snurken: het zogenaamd schattige uiterlijk van mopshondjes maakt dit ras populair. Helaas gaan deze uiterlijke kenmerken met veel leed gepaard. Vanwege de benauwdheid snurken ze, de hondjes hebben vaak pijnlijke oogontstekingen, kunnen door gebitsproblemen maar moeilijk eten en lijden aan tal van andere aandoeningen.

Mopshondenkostuum is verleden tijd! Bedankt Blue Circle

Goed nieuws: Blue Circle schakelt snel en belooft het kostuum niet meer te gebruiken. Het is het 175e bedrijf in de rij dat geen reclames meer maakt met kortsnuitige honden.

Reclame gezien met een kortsnuitige hond of kat? Help mee en meld het hier. Dan schrijven wij het bedrijf aan.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.