Hoera: Duitse vicekanselier verwijst TTIP naar de prullenbak

kip

De onderhandelingen tussen de EU en de VS over vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. Die heugelijke  boodschap verkondigde de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel afgelopen weekend tijdens een gesprek met televisiezender ZDF.

Volgens Gabriel zijn de gesprekken stukgelopen omdat Europa zich niet naar de Amerikaanse eisen wil voegen. "Het overleg is mislukt, maar niemand durft het toe te geven", zei hij. Zijn constatering is overigens niet door andere gesprekspartners bevestigd: officieel gaan de onderhandelingen gewoon door.

Het overleg is mislukt, maar niemand durft het toe te geven.

Als Gabriel gelijk heeft, betekent dat een zege voor de tegenstanders van TTIP. Dit vrijhandelsverdrag is immers omstreden omdat het grote risico’s met zich meebrengt op het gebied van milieu, arbeidsrecht en voedselveiligheid.

Dierenwelzijn
In de VS gelden bovendien nog minder regels op het gebied van dierenwelzijn, waardoor vlees van zeer slecht behandelde varkens, koeien en kippen in onze supermarkten kan belanden. Groei van de Amerikaanse export betekent direct een stijging van het aantal dieren dat in dat land onder zeer slechte omstandigheden leeft en sterft. Om die reden deed Dier&Recht mee aan een nationale campagne tegen TTIP en CETA, de Canadese variant van het vrijhandelsverdrag.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht