Gestolen Argentijnse paarden eindigen in Nederlandse snacks

Onze Zwitserse partnerorganisatie Animal Welfare Foundation deed onlangs een lugubere ontdekking. Ze trof op het terrein van een veroordeelde Argentijnse paardendief meer dan 400 verwaarloosde en 25 gestorven paarden aan. Deze dieren waren bestemd om verwerkt te worden in snacks voor de Nederlandse markt.

Ernstige verwaarlozing
De ruim 400 aangetroffen verwaarloosde paarden zijn in beslag genomen door de Argentijnse politie. Lokale dierenwelzijnsorganisaties hielpen met het redden van zo veel mogelijk creperende dieren door voedsel en water te brengen. Helaas kwam de hulp voor 25 paarden te laat. De overlevenden worden nu door de autoriteiten achter gesloten deuren gehouden. Veel paardeneigenaren willen checken of er dieren bij zitten die van hen gestolen zijn, maar mogen er vooralsnog niet bij.

Respectful Life
De eigenaar van de ranch is al veroordeeld voor handel in gestolen paarden, en zit met een elektronische enkelband zijn huisarrest uit. Maar zijn familieleden zetten de illegale handel gewoon voort. Doordat er amper controle plaatsvindt op de slachterijen, worden de regels voor dierenwelzijn structureel overtreden. Ondanks dat de slachthuizen EU-gecertificeerd zijn en zijn aangesloten bij Respectful Life, een internationaal project voor de verbetering van paardenwelzijn.

Paardensnacks
Nederland is de grootste Europese importeur van paardenvlees uit Argentinië en Uruguay. Dit vlees is meestal afkomstig van paarden die extreem hebben geleden. Het komt vooral terecht in snacks en is te koop bij onder meer Jumbo, Makro en Sligro. Help jij mee dit paardenleed te stoppen?

Stuur dan ook een e-mail!

Bekijk de video

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht