Enquête epilepsie bij honden

Epiletische aanval

Speciaal bericht voor de eigenaren van Drentsche Patrijshonden, Beagles, Labradors, Golden Retrievers, Border Collies, Tervuerense Herders, Border terriërs, Berner Sennenhonden, Ierse Setters en andere rassen waar erfelijke epilepsie bovenmatig veel voorkomt: De Universiteit Utrecht is een onderzoek gestart naar epilepsie bij honden en de impact daarvan op uw hond en uzelf.

Het onderzoek heet “Kwaliteit van leven en epilepsie” en uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Door onze roep om een fokverbod voor Drentsche Patrijshonden krijgen we veel schrijnende verhalen onder ogen van eigenaren van zieke honden, die hun dier regelmatig schuimbekkend op de grond zien liggen. Het leed voor de hond én de eigenaar is enorm. Veel liefde en zorg wordt er aan de dieren besteed, één eigenaresse vertelde zelfs dat zij en haar man speciaal een camper kochten en verbouwden om hun hond altijd bij zich te kunnen hebben.

Het liefst hadden al deze mensen natuurlijk gezien dat de ziekte nooit in het ras gefokt was. Heeft u een hond met epilepsie en wilt u uw ervaringen delen? De enquête vindt u hier.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht