Campaigner/campagnestrateeg (32-40 uur)

Koe met oormerken

De stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zoeken een ervaren campaigner voor de aansturing en planning van campagnes; iemand die strategieën op verschillende dierenwelzijnsthema’s uitdenkt en uitvoert.

Wie zijn wij?

Stichtingen Varkens in Nood en Dier&Recht zijn gevestigd in een aangenaam kantoor in Amsterdam. Het team bestaat momenteel uit tien fulltime medewerkers en diverse parttimers, freelancers en vrijwilligers. Samenwerking met wetenschappers, politici, media en juristen vormt een vast onderdeel van ons werk.

We proberen het lot van gehouden dieren te verbeteren, door een grote variëteit aan campagnes, variërend van rechtszaken tot tv-optredens.

Wie zoeken we?

Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig organiseren van campagnes. Je bent slim en strategisch, en kunt een complex probleem versimpelen om zo bij een breder en diverser publiek de juiste snaar te raken. Je weet net díé draai aan het verhaal te geven waardoor het ook voor media interessant wordt. Je bent praktisch ingesteld en weet hoe, wanneer en waarom je bepaalde (online) middelen inzet.

Je bent in staat om allerlei inhoudelijke aspecten, zoals dierenwelzijn en gezondheid, juridisch en politiek, publiciteit en social media, aan elkaar te koppelen. Je bent de onmisbare schakel tussen de medewerkers van team inhoud en team communicatie. Je bent verantwoordelijk voor een logische, doordachte planning en zorgt ervoor dat iedereen in alle fases van het proces dezelfde focus houdt.

Je bent goed met taal, maar hebt ook kennis van de inzet van foto- en videomateriaal. Je bent op de hoogte van relevante media en ziet er een uitdaging in met hen goede contacten op te bouwen.

Jouw profiel

  • Je houdt van dieren en leeft daarnaar.
  • Je bent activistisch en hebt lef.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een relevante functie.
  • Je hebt hbo/academisch werk- en denkniveau.
  • Je woont op maximaal 45 minuten reistijd (ov) van ons kantoor in Amsterdam.

Wij bieden

  • De kans een daadwerkelijk verschil te maken in het leven van dieren.
  • Veel vrijheid om ideeën te ontwikkelen en campagnes te bouwen.
  • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
  • Een functie voor 32-40 uur per week.
  • Een passend salaris.

Interesse in deze functie?

E-mail dan z.s.m. een motivatiebrief met cv naar eefje@dierenrecht.nl o.v.v. ‘sollicitatie campaigner’. Voor vragen kun je Eefje Klinkenberg mailen of bellen (020-280 78 06).


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)