ANWB wijzigt foto in tijdschrift Kampioen

ANWB

ANWB kondigde in februari een test aan om honden veilig in de auto mee te nemen. Daarbij werd een foto van de Engelse Bulldog gebruikt. Hierdoor wordt het ras populairder, en dat is niet in het belang van de honden. Wij wezen ANWB op de feiten, en zij pasten de foto alsnog aan.

Het verzoek van Dier&Recht

‘Kortsnuitige dieren – waaronder de Engelse Bulldog – kampen met ernstige gezondheids- en welzijnsproblemen. Hoe vaker deze dieren in de media te zien zijn, hoe meer hun populariteit zal groeien, en hoe meer er gefokt zullen worden. Dat is voor de toekomstige dieren een ramp. Namens Dier&Recht doen wij een beroep op ANWB om voor reclamedoeleinden uitsluitend gezonde dieren te gebruiken. We zien dit als een logisch onderdeel van ethische bedrijfsvoering. We vertrouwen erop dat u, nu u hiervan op de hoogte bent, uw reclamebeleid zult aanpassen.’

Een pluim voor ANWB!

Tot onze verrassing paste ANWB met spoed de foto voor de editie van maart aan. De Engelse Bulldog is verdwenen als afbeelding bij de tekst. Een dikke pluim voor ANWB! We gaan ervan uit dat dit de aanzet was voor een wijziging in hun bedrijfsbeleid, waarbij kortsnuitige dieren niet meer worden gebruikt voor het aanprijzen van testen of voor andere reclamedoelen.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)