Nieuwsartikelen

9 juli 2020 08:50

Het Australische paardenslachthuis Meramist is schuldig bevonden aan dierenmishandeling. Maar nog steeds wordt er vlees vanuit dit slachthuis vervoerd naar België, en via België kan het makkelijk ook in Nederlandse producten terechtkomen.

Lees verder...

paarden in trailer
8 juli 2020 11:25

Sinds vorige week demonstreren Nederlandse boeren weer tegen het stikstofbeleid. De boeren komen in opstand tegen een nieuwe maatregel van minister Schouten, die het veevoer betreft: vanaf september mogen boeren geen eiwitrijk veevoer meer gebruiken. En Dier&Recht geeft de boeren dit keer groot gelijk!

Lees verder...

2 juli 2020 16:39

Van de Zwitserse dierenwelzijnsorganisatie Tierschutzbund Zürich ontvingen we schokkende beelden uit een Australisch slachthuis dat paardenvlees exporteert naar Europa. De mishandelingen die er plaatsvinden zijn extreem. Hoewel het slachthuis is goedgekeurd voor export van paardenvlees voor menselijke consumptie, is niet duidelijk in welke producten dat vlees terechtkomt.

Lees verder...

29 juni 2020 09:11

Om de enorme kalverhouderij in stand te houden importeert Nederland jaarlijks honderdduizenden kalveren uit heel Europa – vaak over lange afstanden. Hoe langer een transport duurt, hoe zwaarder het voor de kalfjes is. Dierenwelzijn is nauwelijks een factor. Dier&Recht pleit voor een volledige stop op langeafstandstransporten.

Lees verder...

26 juni 2020 10:02

Ieder jaar worden honderdduizenden kalfjes van slechts een paar weken oud in veewagens geladen. Hup, op transport naar kalvermesters in Nederland. Deze jonge dieren hebben veel behoefte aan rust en slaap. Des te meer omdat evenwicht bewaren in de rijdende wagens veel inspanning kost. Maar zie maar eens een comfortabel ligplekje te vinden in de overvolle vrachtwagen.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht