5 vegan restaurants in Amsterdam die op je bucketlist moeten

Ben je al een overtuigde veganist of wil je gewoon eens wat gezonder eten, en ben je bang dat je nu niet meer bij een restaurant terecht kan? Geen zorgen, Amsterdam barst van de leuke vegan restaurantjes! Wij hebben onze persoonlijke favorieten voor je op een rij gezet. Deze restaurants bieden talloze toegankelijke opties waar zelfs de koppigste vleeseters even voor uit hun comfortzone komen.

1. The Dutch Weedburger Joint

“Serving positive change.” Bij The Dutch Weedburger is alles 100% plant-powered. Het eten wordt verrijkt met de groente van de toekomst: zeewier. Naast de zeewierburger, beroemd van de The Dutch Weedburger foodtruck op festivals, kun je bij The Dutch Weedburger ook terecht voor andere fastfood snacks zoals Wish ’n Chips, Seawharma en The Dutch Weed Dog. Ook zit je er goed voor versgemaakte milkshakes en ambachtelijke zoetigheden zoals de Galaxy Doughnut. Het Streetfood concept zorgt ervoor dat iedereen op een toegankelijke manier kennis kan maken met de plantaardige keuken.

Locatie: Nicolaas Beetstraat 47 / Lees hier meer

The Dutch Weedburger

Foto: The Dutch WeedBurger

2. Spirit

Bij Spirit eet je 100% biologisch en 100% vega. Het lopend buffet biedt keuze uit vijftig (!) verschillende gerechten, waardoor je het gevaar loopt met een overladen bord bij de weegschaal te eindigen - de prijs van je eten wordt bepaald aan de hand van het gewicht van wat je hebt uitgekozen. Naast een grote selectie aan salades en soepjes kun je bij Spirit kiezen uit gerechten zoals vegan lasagne, rendang steak of risotto balletjes met kokos. En dan hebben we het nog niet eens over de toetjes gehad. Op kaartjes is bij ieder gerecht te lezen welke ingrediënten erin zitten; fijn als je zuivel-, gluten- of notenvrij wilt eten.

Locatie: Czaar Peterstraat 2A / Lees hier meer

Spirit Amsterdam

Foto: Spirit Amsterdam

3. Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar opende zijn deuren begin mei van dit jaar en deze maand is er al een tweede locatie geopend. Het is de ultieme hotspot voor iedereen die junkfood niet kan weerstaan. Het volledig plantaardige menu biedt een ruime keuze uit vegan snacks, zoals vegan burgers, bitterballen en nuggets. En vergeet de vegan mayo en andere sauzen niet. Bij de Vegan Junk Food Bar benadrukken ze dat plantaardig eten bijdraagt aan een schonere, betere en duurzamere wereld. Daarnaast weten ze dat junk food nou eenmaal een van de beste dingen in het leven is. Met een gloednieuwe tweede locatie lijkt het erop dat hun boodschap in goede aarde valt. 

Locatie: Staringplein 22 /  Marie Heinekenplein 9 -10 / Lees hier meer

Vegan Junk Food Bar

Foto: Vegan Junk Food Bar

4. Meatless District

Meatless District is een vegan hotspot in Oud-West. De industriële inrichting van het restaurant is een knipoog naar de wijk Meatpacking District in New York. Op het menu vind je gerechten zoals de Summer rolls, de Bloemkool Steak of de MD Burger, maar ook heerlijke salades en soepjes. De gezellige ambiance en tot in de puntjes verzorgde gerechten zorgen ervoor dat dit de perfecte plek is voor dinner & drinks.

Locatie: Bilderdijkstraat 65-67 H / Lees hier meer

Meatless District

Foto: Meatless District

5. Sla

Bij Sla weten ze dat puur eten een positief effect heeft op hoe je je voelt. Sla komt naar eigen zeggen tegemoet aan de drukbezette stadsmens die op zoek is naar een gezondere leefstijl. Daarom vind je bij Sla lekkere, voedzame salades, soepjes en snacks. Maar ook heerlijke vegan smoothies en juices. Omdat je je salade zelf kan samenstellen, kies je moeiteloos een heerlijke vegan maaltijd. En dan zijn er nog de vegan zoetigheden, zoals de raw vanilla & raspberry cheesecake of de sticky toffee pudding. Met maar liefst vijf locaties in Amsterdam vindt je er vast een bij jou in de buurt.

Locaties: Ceintuurbaan 149 / Claude Debussylaan 35 / Westerstraat 34 / Utrechtsestraat 10HS  / Middenweg 55B-H / Lees hier meer

SLA Amsterdam

Foto: SLA 

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht