Ziek van de vee-industrie

Ziek door de kalverhouderij

Meer dan de helft van alle kalveren wordt doodziek in de vee-industrie. Het zwakke afweersysteem en de slechte leefomstandigheden maken kalfjes extra vatbaar voor de vele ziekteverwekkers waar ze dagelijks aan worden blootgesteld. De kwetsbare dieren worden tot de slacht in leven gehouden met grote hoeveelheden antibiotica.

Zieke kalversector kan niet zonder antibiotica

De vleeskalverhouderij kan niet bestaan zonder antibiotica: minder gebruik leidt steevast tot nog meer 'uitval' (dieren die sterven voor de slacht). De uitwassen van deze extreem dieronvriendelijke sector moeten zo snel mogelijk aan banden worden gelegd. Er zijn genoeg alternatieven voorhanden om kalveren te houden op een natuurlijke en gezonde wijze. 

Kom jij op voor de kalfjes?

We hebben dit jaar al een paar mooie successen behaald voor de kalveren maar de strijd voor een beter leven gaat door. Daarbij kunnen de kalveren ook jouw hulp goed gebruiken! Als zelfstandige stichting zijn we voor ons werk volledig afhankelijk van particuliere donaties. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen wij ons blijven inzetten voor de dieren.

Help jij de kalfjes met een maandelijkse donatie? Steun onze campagne tegen de vleeskalverhouderij!

Deel deze pagina