Verlos de Drentsche Patrijshond van zijn epilepsie | Dier&Recht
Sproet had hier niet zo hoeven liggen

10.189 mensen hebben getekend!

0
10.000

Ja, ik teken voor een fokverbod van Drentsche Patrijshonden!

Veel Drentsche Patrijshonden zijn ziek. Niet vanwege een weeffout van moeder natuur, maar omdat fokkers vasthouden aan raszuiverheid. Daarbij nemen ze ernstige erfelijke aandoeningen op de koop toe. Aan deze misstand moet onmiddellijk een einde komen! 

Lees hier de gehele tekst van de e-mail

Deze actie is afgelopen op maandag 14 november. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de honden?

Word donateur

Verlos de Drentsche Patrijshond van zijn epilepsie

Soms is ze er weken vrij van. Dan rent ze, speelt ze; is ze net een gewone hond. Tot de bliksem weer toeslaat in haar hersenen. Een paar keer per dag ligt ze dan stuiptrekkend op de grond, met schuim om de bek en een wezenloze blik in de ogen.

De epilepsie waar Drentsche patrijshond Sproet aan lijdt, is een onoverwinnelijke vijand. Krijgt ze te veel medicijnen, dan wordt ze sloom. Krijgt ze te weinig, dan nemen de aanvallen toe. Soms lijkt de ideale dosis te zijn gevonden, maar aan zo’n periode van rust komt steevast weer een einde.

Heeft Sproet domme pech gehad? Welnee, ze is zo gemaakt. En wel door fokkers die raszuiverheid boven gezondheid stellen, en die ziektes door inteelt beschouwen als risico van het vak. Want schrik niet: de patrijshonden waarmee wordt gefokt, zijn gemiddeld voor 46% genetisch aan elkaar verwant. In het geval van Sproet ligt dat nog hoger: haar ouders delen voor 51% dezelfde genen. En ja, daar krijg je ellende van. 

Fokkers en rasvereniging weten hiervan, maar verzwijgen de risico’s. Om economische redenen, of omdat ze vasthouden aan een misplaatst ideaal van raszuiverheid. Daarom liggen honderden Drentsche patrijshonden, net als Sproet, regelmatig op de grond te creperen.

Ben jij het baasje van een Drentsche patrijshond die ziek is? Meld je dan via info@dierenrecht.nl bij ons aan, zodat we samen actie kunnen ondernemen.

Campagnenieuws

Drentsche patrijshond

Het programma Hallo Nederland van omroep Max, dat in oktober nog aandacht besteedde aan de epilepsie van Drentsche Patrijshond Sproet en aan onze oproep te stoppen met raszuiver fokken, had vrijdagavond wéér een verdrietig baasje in de uitzending. Haar Drentsche Patrijshond overleed nog voor zijn eerste verjaardag.

Lees verder...

Sproet

De voormalige verzorgster van Drentsche patrijshond Sproet, het ‘gezicht’ van onze campagne tegen raszuiver fokken, is hard aangevallen door een fokster. De vrouw, die vanwege de ophef liever niet bij naam wordt genoemd, filmde de hond tijdens een epileptische aanval. Vervolgens stond ze toe dat Dier&Recht de beelden gebruikte voor een campagne tegen raszuiver fokken - en dat is haar niet in dank afgenomen.

Lees verder...

Drentsche patrijshond pup

Met de Vereniging “de Drentsche Patrijshond” is Dier&Recht in een interessante discussie verwikkeld.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2016 Dier&Recht