E-mailtekst Stop deze nachtmerrie

Beste importeurs, groothandels en supermarkten,

Veel van het paardenvlees dat jullie verkopen komt uit Zuid-Amerika, waar de omstandigheden waaronder de paarden geslacht worden niet aan Europese richtlijnen voldoen. Na meerdere onderzoeken, ondermeer in 2014 en 2017, blijkt uit nieuw onderzoek opnieuw dat het goed mis is bij de productie van het paardenvlees in Zuid-Amerika.

Extreme misstanden
De misstanden die zijn geconstateerd zijn talloos. Paarden overlijden onderweg naar het slachthuis en gewonde of zieke paarden krijgen niet de nodige veterinaire zorg. Paarden worden gehouden in open paddocks zonder bescherming tegen weersomstandigheden, van stromende regen tot verschroeiende hitte. Drachtige merries worden geslacht en veulens sterven vroegtijdig. Veulens worden vertrapt in de modder, paarden met gebroken benen en open wonden lijden dagenlang zonder hulp. Allemaal omstandigheden die direct ingaan tegen de EU-richtlijnen.

Stop de import
Consumenten, ook in Nederland, worden nu voor de gek gehouden. De door de EU gecertificeerde slachthuizen voldoen niet aan de EU-richtlijnen, terwijl dit wel naar de buitenwereld wordt gecommuniceerd. Er is jaren achtereen beterschap beloofd door de supermarkten en importeurs van paardenvlees. De toezeggingen die zijn gedaan in Respectful Life blijken weer niet te worden nageleefd. Daarom roep ik u, importeurs, groothandels en supermarkten, op om direct te stoppen met het importeren en verkopen van paardenvlees uit Zuid-Amerika.

Hoogachtend, 

(voor- en achternaam worden automatisch ingevuld)

Ja, ik teken voor beter paardenwelzijn in Zuid-Amerika!

Zolang er geen betrouwbare controles plaatsvinden, is het risico te groot dat het paardenvlees afkomstig is van paarden die extreem hebben geleden. Daarom eis ik dat Nederlandse supermarkten en groothandels de controles verbeteren, en anders de import van paardenvlees uit Zuid-Amerika staken.

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht