bloedboerderijen

54.214 mensen hebben getekend!

0
55.000

Ja, ik teken nu tegen het aftappen van bloed bij paarden!

In Zuid-Amerika worden bij tienduizenden drachtige merries grote hoeveelheden bloed afgetapt om het hormoon PMSG te winnen. Dit hormoon wordt in ons land gebruikt om de vruchtbaarheid van zeugen en melkkoeien te verhogen. Het aftappen gebeurt zonder enige zorg voor het welzijn en de gezondheid van de merries of hun veulens.

Wij vinden het onacceptabel dat bij Zuid-Amerikaanse paarden bloed wordt afgetapt voor de Europese vee-industrie. Roep samen met ons Nederlandse varkenshouders, melkveehouders en dierenartsen op om te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten.

Lees hier de volledige tekst van de e-mail

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

2 weken 2 dagen
MJH Dijkema
3 weken 1 dag
Irene Namink
3 weken 3 dagen
Marinus Foppen
1 maand 18 uur
Desi Rovers
1 maand 1 week
A. Loos

Nieuwe undercoverbeelden: ernstige mishandelingen op bloedboerderijen

Nieuw onderzoek onthuld dat bloedboerderijen nog steeds op grote schaal paarden mishandelen. Bij tienduizenden drachtige merries wordt 2 tot 3 maal per week tot wel 10 liter bloed per keer afgenomen. Vaak met bruut geweld!

PMSG
Dit bloed bevat PMSG (Pregnant Mare Serum Gonadotropine), een hormoon dat Europese veehouders gebruiken om de vruchtbaarheid te verhogen van zeugen en melkkoeien. Deze omstreden toepassing is medisch onnodig en er zijn bovendien synthetische alternatieven voor PMSG. Eind 2017 voerde Dier&Recht al actie tegen het gebruik van dit hormoon. De veesector zei geschokt te zijn door de beelden, maar is desondanks nog steeds niet gestopt met het gebruik van het middel!

Ernstige mishandelingen
Nieuwe undercoverbeelden - gemaakt door de Animal Welfare Foundation - onthullen dat er ook op de bloedboerderijen nog geen enkele verbetering heeft plaatsgevonden. Nog steeds worden op grote schaal merries geslagen, in kooien gedwongen voor de bloedafname en bruut geaborteerd als de dracht niet langer gewenst is voor de bloedafname. Op de nieuwe beelden is nu ook de structurele mishandeling te zien tijdens het aftappen van het bloed: de paarden worden geschopt, en geslagen met metalen stangen. Veel merries hebben kreupelheden en open wonden. Zieke en kreupele dieren creperen, want er is geen medische zorg. De weiden liggen vaak vol kadavers.

Stop het gebruik van PSMG!
EU-landen behoren tot de belangrijkste importeurs van PMSG uit Zuid-Amerika, met een Europees importverbod kan de mishandeling van duizenden paarden worden voorkomen.Wil jij een einde maken aan het aftappen van bloed en het mishandelen van drachtige merries? Teken nu de protest e-mail en roep Nederlandse veehouders en dierenartsen op om per direct te stoppen met het gebruik van middelen die PMSG bevatten!

Campagnenieuws

Onderzoek onthuld dat bloedboerderijen nog steeds op grote schaal paarden mishandelen. Bij tienduizenden drachtige merries wordt 2 tot 3 maal per week tot wel 10 liter bloed per keer afgenomen. Vaak met bruut geweld!

Lees verder...

paarden

De jarenlange druk op farmaceuten om te stoppen met de import van het omstreden hormoon PMSG heeft geleid tot een doorbraak! In navolging van farmaceuten MSD Animal Health en IDT Biologika stopt nu ook CEVA Santé Animale met de import van PMSG uit Zuid-Amerika. Geweldig nieuws!

Lees verder...

bloedpaarden

De merries zijn de hoofdrolspeelsters in dit drama, maar vurig zijn ze niet. Ook hengsten spelen een rol, want de merries moeten zwanger worden. En er zijn ongeboren veulens – die nooit het licht zullen zien.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht